In Twello, gelegen tussen Apeldoorn en Deventer, woont de Comb. Nieuwenhuis & Zn. aan de Stationsdwarsstraat. De Combinatie bestaat uit vader Gerrit en zoon John. In 1981 zijn zij als combinatie gestart met de duivensport en lid geworden bij de vereniging Steeds Verder in Twello. 

Vader Gerrit heeft vroeger in zijn jeugdjaren ook altijd duiven gehad. John is in 1981 door Gerrit Jansen in contact gekomen met de duivensport. In dat jaar kreeg hij een koppel duiven en 10 ringen van Gerrit Jansen. In 1982 werd er voor het eerst deelgenomen aan de wedvluchten. Vader Gerrit klokte de duiven terwijl John bij Gerrit Jansen, de Vliegende Melkman, de duiven aan het opwachten was.

Het eerste hok (3 x 2 meter) is door vader Gerrit in de bouwvakvakantie zelf gemaakt. Na een paar jaar werd er nog een
hokje bijgezet van 2 x 2 meter. In het jaar 1989 zijn deze 2 hokjes vervangen door één hok van 8 meter. Dit hok had 
4 afdelingen. Dat is ook het moment geweest dat het roer is omgegooid en dat de duivensport op een fanatiekere manier 
werd aangepakt. De combinatie is toen naar de beste liefhebbers gegaan om daar kinderen van de bewezen vlieg- of 
kweekduiven aan te schaffen. In die jaren zijn ze in contact gekomen met Henk Gerritsen, Gerrit van Looyengoed, 
Joop van Vliet en Gerrit Brinkhorst. Hier werden de duiven gehaald uit de beste stamkoppels en de Asduiven van deze hokken. Na deze investeringen zagen wij ook een stijgende lijn in onze prestaties.

Na ongeveer 15 jaar in een nieuwbouwwijk te hebben gewoon is de familie Nieuwenhuis in 1994 verhuisd naar de 
Stationsdwarsstraat, waar het goed vertoeven is voor een duivenmelker. Op dit nieuwe adres werd een nieuw hok van 8 meter geplaatst en in de periode van 1 week werden de duiven vanaf het oude hok en oude adres overgewend naar het nieuwe hok en nieuwe adres. Daarna werd het oude hok op het oude adres afgebroken en op het nieuwe adres weer opgebouwd.
En in het vliegseizoen van 1995 was het gelijk raak met deze overgewende duiven. Vanaf dat jaar werden de eerste kampioenschappen gehaald. Zo werd in dat jaar onze Gehamerde Witpen de 3de Beste Vitesse Duif van Nederland en werden wij de 11de Beste Vitesse Liefhebber van Nederland. Daar was ook nog onze Neulerd die de Kampioensduif 1-daagse fond werd in 1995. Daar bleef het niet bij, zo hadden wij ook de 2de, 3de, 4de, 5de en 7de Asduif van de afd. Salland.

Op het moment spelen we met een 40 weduwnaars het hele programma. Met name de Midfond en de ééndaagse fond geniet de voorkeur van John en Gerrit. Met de duivinnen wordt over het algemeen niet gevlogen, heel enkel op de Natour.